You are here

Bumm.sk (Szlovákia/Felvidék)

Subscribe to Bumm.sk (Szlovákia/Felvidék) feed Bumm.sk (Szlovákia/Felvidék)
Szlovákiai magyar hírportál - friss, fiatalos portál, napi hírekkel, tudósításokkal, érdekességekkel.
Updated: 2 weeks 4 days ago

Megtalálták az eltűnt francia kisfiú csontjait

Mon, 04/01/2024 - 14:01
Megtalálták a nyomozók Emile Soleil francia kisfiú csontjait, aki tavaly 2,5 éves korában tűnt el nagyszüleitől az Alpokban.

Belefulladt a patakba egy kisfiú

Mon, 04/01/2024 - 13:35
Belefulladt a patakba egy két éves kisfiú Tótkelecsényen. A gyermek a szabadban játszott, majd eltűnt, vasárnap este találták meg a holttestét.

Közegészségügyi hivatal: húsvétkor is mozogjanak és táplálkozzanak egészségesen!

Mon, 04/01/2024 - 12:38
A közegészségügyi hivatal hangsúlyozta: húsvétkor is fontos az egészséges táplálkozás. Csak mértékkel fogyasszanak füstölt húst, kerüljenek a tányérra friss tavaszi zöldségek is. Használják ki az időt arra, hogy kimozduljanak a természetbe.

Borzalmas élményben volt részük az utasoknak egy sífelvonón

Mon, 04/01/2024 - 12:27
Az észak-olaszországi Breuil-Cervinia síterepen a 100 km/órás szél elkezdte dobálni az ülőszékes felvonót.

Az elnökválasztás második fordulója előtt is működik majd a tájékoztató vonal

Thu, 03/28/2024 - 19:00
TASR: Az elnökválasztás második fordulója előtt is működni fog a belügyminisztérium tájékoztató vonala. A választással kapcsolatban kérhetnek tájékoztatást a polgárok – közölte a TASR hírügynökséggel a tárca sajtóosztálya.

Az RTVS-re fenekedő Šimkovičová erősítené Magyarországgal a kulturális együttműködést, már beszélt róla a nagykövettel...

Thu, 03/28/2024 - 18:30
TASR: Szlovákia és Magyarország szeretné erősíteni az együttműködést a kultúra területén. Ebben állapodott meg csütörtöki találkozóján Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) és Balogh Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete – tájékoztatta a TASR-t Petra Bačinská, a minisztérium kommunikációs osztályának igazgatója.

Budapesti antifa-per: A bíróság nem engedte, hogy Ilaria Salis házi őrizetbe kerüljön

Thu, 03/28/2024 - 18:30
Olaszországban egyre nagyobbra dagad a botrány. Salis édesapja szimpátiatüntetést szervezett, a budapesti tárgyalásra pedig vezető olasz politikusok is érkeztek. Sőt az olasz baloldali Demokrata Párt EP-képviselőt csinálna az aktivistából, hogy így kapjon mentelmi jogot.

Borzalmas helyzetben a magyarországi gyermekvédelem

Thu, 03/28/2024 - 18:15
A közelmúltban tartották a Tűzcsiholó Egyesület "Tegyünk együtt a gyermekekért!" című konferenciáját Budapesten. A szervezet vezetője felszólalt a gyermekvédelemért és a közelmúltban történt tragédiákat idézett fel, hogy felhívja a figyelmet a hazai rendszer hibáira.

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz az utakon a húsvéti ünnepek alatt

Thu, 03/28/2024 - 18:00
TASR: Fokozott rendőri ellenőrzés lesz az utakon a húsvéti ünnepekkel idején. Csütörtöktől több rendőrt vezényeltek ki a terepre, a közúti forgalom biztonságára fognak figyelni. A intézkedések április 2-ig tartanak.

Lengyelország és Ukrajna közös fegyvergyárak létesítését tervezi

Thu, 03/28/2024 - 17:30
Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten.

Államfő: A pedagógusok a körülmények ellenére teljesítik a küldetésüket

Thu, 03/28/2024 - 17:15
TASR: Számos pedagógus a munkafeltételek ellenére teljesíti a küldetését – jelentette ki a pedagógusnap alkalmából Zuzana Čaputová államfő.

A közmédiában vitázott a két megmaradt államfőjelölt

Thu, 03/28/2024 - 17:00
Szlovákia stagnál, és előrelépésre van szükség. Bár az államfőnek nincsenek erős jogkörei a törvényalkotást illetően, fontos témákat nyithat meg és vihet be a közbeszédbe – ezekben a dolgokban egyetért Ivan Korčok és Peter Pellegrini. A két államfőjelölt a közszolgálati médiában (RTVS) vitázott zöld csütörtökön (3. 28.).

Nagy-Britannia: kapott még egy kis haladékot Julian Assange

Tue, 03/26/2024 - 19:40
Euronews: Nagy-Britannia egyelőre nem adja ki a WikiLeaks alapítóját az Egyesült Államoknak. Az amerikai hatóságok szerint a Wikileaks alapítója megsértette a törvényt, életeket veszélyeztetett azzal, hogy titkos katonai aktákat tett közzé. Az Egyesült Királyság legfelsőbb bírósága biztosítékokat kér az amerikai hatóságoktól, arról, hogy mi vár Julian Assange-ra, ha kiadják őt az USA-nak.

Megalázó bérek miatt tiltakoznak a legjobb magyar egyetemek

Tue, 03/26/2024 - 19:20
Euronews: Érdemi béremelést követelnek az egyetemi alkalmazottak: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dolgozói közül több mint ezren - köztük az egyetem rektora is - aláírták azt a nyílt levelet, amelyben a megalázóan alacsony alapbérek rendezését követelik a fenntartótól.

Államfőválasztás: 21,1 %-os volt a választási részvétel a börtönökben

Tue, 03/26/2024 - 19:00
TASR: 21,1 %-os volt a választási részvétel a büntetés-végrehajtási intézetekben, 252 vádlott és 1.696 elítélt szavazott – tájékoztatta a TASR-t Monika Kacvinská, a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar és Igazságügyi Rendészet (ZVJS) szóvivője.

Fico csípőből tüzel: "Korčok háborús uszító, Pellegrini tudja, mekkora érték a béke"...

Tue, 03/26/2024 - 18:45
TASR: Robert Fico (Smer) kormányfő ismételten megerősítette, hogy támogatja Peter Pellegrinit (Hlas) az elnökválasztás második fordulójában. Ellenfelét, Ivan Korčokot háborús uszítónak nevezte, Pellegrini viszont tisztában van vele, mekkora értéket jelent a béke. Fico hozzátette, hogy a szociáldemokrata választók békét akarnak.

Pages

THIS IS THE NEW BETA VERSION OF EUROPA VARIETAS NEWS CENTER - under construction
the old site is here

Copy & Drop - Can`t find your favourite site? Send us the RSS or URL to the following address: info(@)europavarietas(dot)org.