You are here

Bumm.sk (Szlovákia/Felvidék)

Subscribe to Bumm.sk (Szlovákia/Felvidék) feed Bumm.sk (Szlovákia/Felvidék)
Szlovákiai magyar hírportál - friss, fiatalos portál, napi hírekkel, tudósításokkal, érdekességekkel.
Updated: 1 week 2 days ago

Trump dühöngő mániákusnak nevezte a New York-i főügyészt

Sat, 24/09/2022 - 16:40
Euronews: Donald Trump azzal kezdte észak-karolinai kampánygyűlését, hogy a New York-i főügyészt "dühöngő mániákusnak" nevezte. Letitia James csalás vádjával indított 200 millió dolláros pert a volt amerikai elnök családi vállalkozása és három felnőtt gyereke ellen. Trump szerint "a baloldal megszállottsága dermesztő".

KöMaL – A Selye gimi diákjainak sikere a matematikai és fizikai versenyeken

Sat, 24/09/2022 - 16:20
A 2021/22-es tanévben is megtartották a KöMaL (Középiskolai Matematika és Fizika Lapok) folyóirat pontversenyeit fizikából, informatikából és matematikából. A komáromi Selye János Gimnázium tanulói egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be ezekbe a versenyekbe. Szlovákiából idén is ők voltak a legeredményesebbek.

Halálos karambol ért edzés közben egy német motorversenyzőt

Sat, 24/09/2022 - 16:00
MTI: Edzés közben halálos balesetet szenvedett a Hockenheimringen a német motorversenyző, Leon Langstädtler (†24). A pilóta a német nemzetközi superbike-bajnokság pénteki második szabadedzésén bukott, és a rendőrség közlése szerint egy másik versenyző elütötte. A szervező közölték: Langstädtler a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen életét vesztette, míg a másik pilótát mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Maradjon egészséges! Szuper vitaminok és gyógynövények őszre

Sat, 24/09/2022 - 15:40
Ősszel nem csak a vírusos fertőzések dönthetik le a lábáról, ha gyenge az immunrendszere, könnyedén megfázhat az esős napokon, vagy a rosszul fűtött épületekben. Mutatjuk, milyen vitaminokat és gyógynövényeket érdemes szedni, hogy megelőzze a betegségeket.

Fiona! – Kanada történetének legnagyobb vihara ért partot szombaton hajnalban

Sat, 24/09/2022 - 15:20
Euronews: Több százezren maradtak áram nélkül Kanada keleti részén, miután partot ért az ország történetének leghevesebb vihara Canso és Guysborough között szombaton hajnalban.

Krajniak: Értelmét veszti a kormány és a parlament, ha nem tud segíteni az embereknek

Sat, 24/09/2022 - 15:00
A jelenlegi kormány és a parlament működésének addig van értelme, amíg képesek segíteni az embereknek. Ha ez bármilyen obstrukció megakadályozza, nincs értelme folytatni a munkát – jelentette ki Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter az RTVS Szombati Dialógusok (Sobotné dialógy) című műsorában.

Már 35 halottja van a fejkendő-tiltakozásoknak Iránban a hivatalos közlés szerint

Sat, 24/09/2022 - 14:40
Euronews: Legalább 35 ember meghalt a nyolc napja tartó tüntetésekben, amelyek egy rendőri őrizetben lévő fiatal nő halála után robbantak ki Iránban – jelentette az iráni állami média. Közben néhány száz ellentüntető kiállt a rezsim és a nők kötelező hidzsábviselete mellett, azt követelve, hogy azokat, akik ez ellen vonulnak utcára, végezze ki a hatalom. Az iráni elnök az állam ellenségeinek nevezte a rendszerkritikus demonstrálókat.

Vereséggel búcsúzott Roger Federer

Sat, 24/09/2022 - 14:20
Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, így az első nap után 2-2-re áll az európai csapat és a világválogatott.

Már tíz igazolt majomhimlős esetet azonosítottak Szlovákiában

Fri, 12/08/2022 - 16:20
A héten két új majomhimlős beteget azonosítottak Szlovákiában. Az igazolt megbetegedések száma így összesen 10-re nőtt. A TASR-t Ján Mikas országos tisztifőorvos tájékoztatta. Mindkét fertőzött 20 és 59 év közötti.

Nem talált megoldást a válságra a koalíció, jövő héten újra tárgyalnak

Fri, 12/08/2022 - 15:51
Nem találtak megoldást a kormányválság lezárására pénteken a koalíciós pártok vezetői, a jövő héten folytatják a tárgyalást. Ezt Richard Sulík, az SaS elnöke jelentette ki a megbeszélést követően. Pártja továbbra is ragaszkodik Igor Matovič (OĽANO) távozásához a kormányból. Sulík szerint nem kerültek közelebb kompromisszumos megoldáshoz.

Vágsellye központjában megvizsgálják a fák egészségi állapotát

Fri, 12/08/2022 - 15:40
A vágsellyei városháza megvizsgáltatja a városközpontban lévő fák egészségi állapotát. A szakértők egy akusztikus tomográf segítségével ellenőrzik, hogy a fák belseje nem beteg-e.

Marokkó akkora vízhiánnyal küzd, hogy egyes faluiban már egyáltalán nincs csapvíz

Fri, 12/08/2022 - 15:20
Euronews: Kritikus szintet ért el a vízhiány Marokkóban. Az észak-afrikai ország elmúlt négy évtizedének legnagyobb szárazságával küzd. Az ivóvízet szolgáltató víztározók kezdenek kiapadni. Az ország második legnagyobb tározója, mely többek között Casablancát is ellátja, már csak 5%-os kapacitással működik.

Újabb két majomhimlős beteget azonosítottak Szlovákiában

Fri, 12/08/2022 - 15:20
TASR: A héten két új majomhimlős beteget azonosítottak Szlovákiában. Az igazolt megbetegedések száma így összesen 10-re nőtt. A TASR-t Ján Mikas országos tisztifőorvos tájékoztatta.

Csütörtökön 3.104 személy érkezett Ukrajnából Szlovákiába

Fri, 12/08/2022 - 15:00
Csütörtökön 3.104 ukrán állampolgár lépte át a szlovák-ukrán határt: 767 férfi, 1.675 nő és 662 gyerek. 130-an kértek átmeneti menedéket. Szlovákiából 3.117 személy lépett át Ukrajna területére – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

Újvárból európai módon utazhatunk a fővárosba?

Fri, 12/08/2022 - 14:49
Legalább is ezt ígéri az államvasút a következő években. Tervei szerint megújul a Tóthmegyer–Újvár és a Tardoskedd–Tornóc közötti pálya.

Halálos felvonulás: többen meghaltak egy Chicago környéki lövöldözésben

Mon, 04/07/2022 - 20:29
Euronews: A függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson nyitott tüzet a fegyveres ámokfutó.

Scholz szerint történelmi kihívás előtt áll Németország a drágulás miatt

Mon, 04/07/2022 - 20:04
Történelmi kihívás elé állította Németországot Oroszország Ukrajna elleni háborúja és a koronavírus-világjárvány miatt elindult drágulás, és ezt a kihívást csak összefogással lehet legyűrni - jelentette ki Olaf Scholz kancellár hétfőn Berlinben a rekordmértékű infláció kezeléséről a legnagyobb munkavállalói és munkaadói érdekképviseletek vezetőivel folytatott megbeszélése után.

Uniós biztos: nem szabad elvenni a nők jogait a reproduktív jogok területén

Mon, 04/07/2022 - 19:52
Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi - jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.

Emelkedett az olaszországi gleccseromlás áldozatainak száma

Mon, 04/07/2022 - 19:46
Euronews: Már legkevesebb hét halálos áldozata van a vasárnapi olaszországi gleccseromlásnak. A Repubblica hét, a Corriere della Sera nyolc halottról tud. A hatóságok még tizenhárom személyt tartanak nyilván eltűntként, de keresésüket a rossz idő miatt fel kellett függeszteni.

Pages