You are here

Orosz Hírek

Subscribe to Orosz Hírek feed Orosz Hírek
Oroszország
Updated: 2 weeks 4 days ago

Kubában találkozik Ferenc pápa és Kirill moszkvai pátriárka

Fri, 05/02/2016 - 16:39

Ferenc pápa és Kirill orosz pátriárka február 12-én Kubában találkozik, és közös nyilatkozatot ír alá a katolikus és az orosz ortodox egyház kapcsolatának jövőjéről – jelentette be pénteken Federicio Lombardi, a Vatikán szóvivője. A találkozó tényét Moszkvában is megerősítették. Ez lesz a katolikus és az orosz ortodox egyház vezetőjének első találkozója azt követően, hogy 1054-ben szakadás következett be a nyugati és a keleti kereszténység között.

Categories: Oroszország és FÁK

Moszkva: büntessék meg a Fejér megyei Csóron lévő szovjet katonasírok meggyalázóit

Fri, 05/02/2016 - 16:30

Az orosz védelmi minisztérium követeli a magyar hatóságoktól, hogy kutassák fel és büntessék meg azokat, akik a Fejér megyei Csóron meggyalázták a szovjet katonasírokat - jelentették pénteken orosz hírügynökségek. A csóri polgármester az MTI-nek elítélte a történteket, amelyekkel hétfőn szembesült, és bejelentése után a rendőrség folytat eljárást az ügyben.

Categories: Oroszország és FÁK

Putyin továbbra sem hajlandó találkozni Erdogannal

Fri, 05/02/2016 - 16:24

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tervezi felvenni a kapcsolatot Recep Tayyip Erdogan török államfővel - közölte a Kreml szóvivője Dmitrij Peszkov pénteken a Taszsz hírügynökséggel. "Nem volt kapcsolatfelvétel, és nem tudok róla, hogy tervben lenne" - mondta Peszkov. Az elnök sajtótitkára még a hét elején közölte, hogy tájékoztatták Vlagyimir Putyint orosz államfőt arról, hogy Erdogan török elnök találkozni szeretne vele. A szóvivő nem közölt további részleteket arról, hogyan reagált Putyin elnök a török államfő javaslatára.

Categories: Oroszország és FÁK

Eredménytelenek a fuvarozási engedélyek meghosszabításáról szóló lengyel-orosz tárgyalások

Thu, 04/02/2016 - 12:11

Megállapodás nélkül végződtek szerda este azok a háromnapos tárgyalások, melyeket Varsóban a lengyel és az orosz közlekedési tárca képviselői tartottak a két ország területére szóló fuvarozási engedélyek meghosszabításáról. A kompromisszum hiánya mindkét oldalon az áruszállítás lényeges korlátozását okozta.

Categories: Oroszország és FÁK

Amerikai katonai parancsnok: a dzsihadisták elleni szőnyegbombázás ellentmond az amerikai értékeknek

Tue, 02/02/2016 - 09:54

Az Irakban állomásozó amerikai haderők főparancsnoka kedden úgy nyilatkozott, hogy az Iszlám Állam állásainak "szőnyegbombázása" nem fér össze az amerikaiak értékrendjével. Sean MacFarland altábornagy ezzel arra reagált, hogy néhány republikánus elnökjelölt-aspiráns éppen a terrorszervezet "szőnyegbombázását" javasolja, mert szerintük ezáltal lehet csak megsemmisíteni az Iszlám Államot.

Categories: Oroszország és FÁK

Putyin elnök utasítást adott a "Google-adó" kidolgozására

Mon, 01/02/2016 - 20:49

Az orosz kormányzat megadóztatná a Google és az Apple szolgáltatásait. Így értelmezi a Vedomosztyi című lap online kiadása Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítását, hogy az illetékes minisztériumok és kormányhivatalok dolgozzanak ki javaslatokat arra, hogy az orosz információs technológiai cégek a külföldi vetélytársaikkal "azonos feltételek mellett folytathassák tevékenységüket".

Categories: Oroszország és FÁK

Putyin: az államnak meg kell őriznie az ellenőrzést a stratégiai vállatok fölött

Mon, 01/02/2016 - 20:43

Az orosz államnak a privatizáció során meg kell őriznie az ellenőrzést a stratégiai vállaltok felett - jelentette ki hétfőn Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök. Putyin a vesti.ru hírportál beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy az állami cégek részvényei eladásának nem nyomott áron és a lehető legáttekinthetőbb módon kell megtörténnie.

Categories: Oroszország és FÁK

Ukrán válság: az ukrán autópiac a 25. helyre csúszott vissza Európában

Sun, 31/01/2016 - 12:16

Ukrajna egy év alatt hat hellyel csúszott vissza az új autók eladását tekintve Európában, ami jól tükrözi az ország gazdasági gondjait. Az AUTO-Consulting ukrán cég által közölt adatok szerint Ukrajnában tavaly 46 443 új autót adtak el, 49,7 százalékkal kevesebbet a 2014. évinél.

Categories: Oroszország és FÁK

Az Egyesült Államok bizonyítottnak látja az orosz légierő határsértését, persze bizonyíték nélkül

Sun, 31/01/2016 - 11:55

Bizonyítottnak látja a Pentagon az orosz légierő határsértését, és támogatásáról biztosította Törökországot szóvivője útján, aki a két fél közötti párbeszéd fontosságát is kihangsúlyozta közleményében. Tavaly novemberben a törökök lelőttek egy orosz Szu-24-es vadászbombázót, mivel az szerintük megsértette a légterüket miközben a terroristákat bombázták Szíriában.

Categories: Oroszország és FÁK

A művészet forradalma - Orosz avantgárd kiállítás a Nemzeti Galériában

Thu, 28/01/2016 - 11:39

Először látható egyben külföldön a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum orosz avantgárd gyűjteménye, melyből válogatva a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) A művészet forradalma címmel a korszak legjelentősebb alkotóinak - mások mellett Malevics, Kandinszkij, Rodcsenko, Goncsarova és Larionov - negyven kiemelkedő munkáján keresztül mutatja be péntektől az 1910-1920-as évek orosz művészetének irányzatait.

Categories: Oroszország és FÁK

Orosz állampolgárságot kapott Putyintól egy ukrán publicista és egy amerikai festő

Thu, 28/01/2016 - 11:11

Orosz állampolgárságot adományozott szerdán közzétett rendeletében Vlagyimir Putyin orosz elnök Anatolij Vasszerman ukrán műsorvezető-publicistának és Jurij Kuperman szovjet születésű, amerikai állampolgárságú képzőművész-drámaírónak.

Categories: Oroszország és FÁK

Nézze meg Moszkva modern arcát a levegőből (videó)

Wed, 27/01/2016 - 20:10

Nagyszerű felvételek az orosz főváros legújabb és legmodernebb épületeiről. Moszkva, Oroszország.

Categories: Oroszország és FÁK

Patrusev: Amerika Oroszország természeti kincseit akarja

Wed, 27/01/2016 - 18:43

Az Egyesült Államok azért akarja meggyengíteni Oroszországot, hogy hozzáférjen természeti kincseihez - jelentette ki a Moszkovszkij Komszomolec napilap híroldalán kedden megjelent interjújában Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára. "Nem kizárt, hogy ezt a célt az Oroszországi Föderáció széthullásának útján kívánják elérni. Ez lehetővé tenné, hogy az Egyesült Államok hozzáférjen a gazdag erőforrásokhoz, amelyekkel véleményük szerint Oroszország érdemtelenül rendelkezik - mondta Patrusev, aki azután vette a testület operatív irányítását, hogy 1998 és 2008 között az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője volt.

Categories: Oroszország és FÁK

Szavazzon: híres politikusok fiatalkori képei

Tue, 26/01/2016 - 16:13

Nézze meg az orosz, amerikai vagy a szír elnök fiatalkori fényképét. Szavazzon a képek alatt, melyik politikus fényképe tetszik a legjobban.

Categories: Oroszország és FÁK

Szijjártó: Mongólia segíthet az együttműködésben Oroszországgal

Tue, 26/01/2016 - 12:35

Mongólia segíthet Európának az Oroszországgal való pragmatikus együttműködés kialakításában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak kedden Ulánbátorban, miután mongol kollégájával tárgyalt.

Categories: Oroszország és FÁK

Autópályán landolt egy kisgép Oroszországban (videó)

Mon, 25/01/2016 - 09:53

Motorhiba miatt egy forgalmas autópálya közepén a szalagkorláton landolt egy kis repülőgép Oroszországban. A baleset, amelyben senki nem sérült meg az orosz főváros külterületén történt. A pilótának sikerült úgy leszállnia, hogy más járműben nem okozott kárt és a forgalmat se zavarta.

Categories: Oroszország és FÁK

Ryan Reynolds bejárta Moszkvát (kép)

Sun, 24/01/2016 - 22:03

Az orosz fővárosba érkezett az egyik legnépszerűbb hollywoodi színész Ryan Reynolds. A Nász-ajánlat, a Zöld Lámpás és az X-Men kezdetek: Farkas sztárja legújabb filmjének a Deadpool oroszországi premierjére érkezett Moszkvába.

Categories: Oroszország és FÁK

Jövőre kezdődhet a Szuhoj T-50-es ötödik generációs vadászgépek sorozatgyártása

Sun, 24/01/2016 - 20:21

Idén befejeződhetnek a Szuhoj PAK FA, ismertebb nevén a Szuhoj T-50-es ötödik generációs vadászgép tesztjei és 2017-ben megkezdődhet a sorozatgyártásuk - közölte egy magas rangú katonai tisztviselő az orosz sajtóval. A lopakodó kialakítású T-50-es a Komszomolszki Repülőgépgyártó Termelési Egyesülés (KNAAPO) Komszomolszk-na-Amure-ban található gyárában készül, Oroszország távol-keleti részén.

Categories: Oroszország és FÁK

Viszik az új Ladákat a magyarok, elkelt a századik

Sun, 24/01/2016 - 17:56

Egy hónappal az értékesítés december 17-i kezdete után, gazdára talált a 100. Lada Magyarországon - olvasható a forgalmazó LADA Auto Hungary közösségi oldalán.

Categories: Oroszország és FÁK

A Gazprom szerint jogtalan az ukrán versenyjogi bírság

Sat, 23/01/2016 - 09:59

A Gazprom jogalapot nélkülözőnek tartja a domináns piaci pozícióval való visszaélés miatt rá kiszabott ukrán bírságot, miután nem folytat üzleti tevékenységet Ukrajnában - tájékoztatta pénteken a Gazprom az MTI-t. Az ukrán versenyjogi bizottság (AMCU) pénteken 85 milliárd hrivnya (3,4 milliárd dollár) bírságot szabott ki a Gazpromra az ukrajnai földgáztranzit-piacon élvezett domináns pozícióval való visszaélés miatt.

Categories: Oroszország és FÁK

Pages