You are here

Rendeljen kül- és biztonságpolitikai elemzést!

Mit kínál Önnek az Europa Varietas Intézet?

Kül- és biztonságpolitikai, energiapolitikai (nemzetközi) demográfiai és migrációpolitikai témakörökben rendelhet tőlünk szakelemzéseket magyar, angol, francia nyelven. Különös figyelemmel kísérjük a frankofón és amerikai témákat, naprakész információt nyújtva. Intézetünk kutatói évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az EU-s és tagállami adminisztrációk valamint cégek számára készített kockázati és geostratégiai elemzések területén.
További kiemelt szakterületeink: átfogó európai uniós elemzések; az uniós elnökségek kutatása; Közép- és Közép-Kelet Európa kutatások.


Kinek ajánljuk ezt a szolgáltatást?

Képesek vagyunk tagállami és EU-szintű elvárásoknak megfelelni. Nemzetközi és terjeszkedni akaró kis-, közép- és nagyvállalkozók, cégek speciális igényeihez igazított elemzéseket is készítünk. Segítünk a köz- és magánszféra céljainak összehangolásában és együttműködésében.
Bővebb információ : info(kukac)europavarietas(pont)org
Telefonon : +36 20 289 0081


Milyen csomagokat kínál Önnek az Europa Varietas Intézet?

GYORSELEMZÉS
Az Europa Varietas Intézet megrendelésre a naprakész tájékoztatást elősegítendő gyorselemzéseket készít 1-4 oldalas terjedelemben.
Adott esetben napi szintű tanácsadást, felkészítést is vállalunk, adott hírek ún. gyorskomment (0,5 oldal) értékelését is.

ELEMZÉS
Intézetünk megrendelésre átfogó elemzéseket, kutatásokat készít megközelítőleg 8-20 oldalas terjedelemben.
EuVI Elemzések : Tekintse át publikus elemzéseinket itt.
Tekintse át a hazai szaksajtóban megjelent szakcikkeinket.

MÉLYELEMZÉSEK
Intézetünk megrendelésre mélyelemzések készítését is vállalja megközelítőleg 30-50, (adott esetben 100-) oldalas terjedelemben.
CERPESC Analyses: Tekintse át francia/angol nyelvű publikus elemzéseinket itt.

KÉPZÉSEK
Az Europa Varietas Intézet külön megrendelésre végez európai uniós ismeretekkel, és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó képzéseket, tanfolyamokat, előadásokat.

RÉGIÓFIGYELÉS
Intézetünk kiemelt feladatának tekinti, hogy Magyarország számára, illetve a nemzetközi kapcsolatok szempontjából különösen fontos régiókkal kiemelten is foglalkozzon. Hasonlóan kiemelt figyelmet fordítunk az Európai Unió tagállamaival kapcsolatos kutatásoknak, a változó világrend vizsgálatának (Egyesült Államok, Oroszország, Kína és a nemzetközi rend), illetve olyan kiemelt régiókkal kapcsolatos kutatásoknak, mint a Közel-Kelet.

KOCKÁZATELEMZÉS
Az Europa Varietas Intézet rendszeres időközönként megismételt (longitudinális) kockázatelemzéseiben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tényszerű és hiteles képet mutasson az egyes országok változó politikai folyamataiban rejlő kockázatokról.

MÉDIA
Intézetünk alapos, színvonalas de ugyanakkor közérthető publicisztikai jellegű politikai elemzések, háttéranyagok összeállítását is vállalja az írott és az elektronikus média számára.
Angol/francia/német/orosz belpolitika események alapján is tudunk médiafigyelést végezni, akár egy speciális téma alapján.
Munkatársaink adott esetben külpolitikai és európai uniós témájú televíziós és rádiós szakmai műsorokban való közreműködést is vállalnak.
Tekintse meg az Europa Varietas Intézet Blogját itt.Referenciák (példák)

- Képzés : UNAMID magyar rendőrkontingens felkészítése Szudán/Darfúr viszonyai kapcsán az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium felkérésére 2008 februárjában
- Folyamatos szaktanácsadás a közös kül- és biztonságpolitika és a CSDP (közös biztonsági és védelmi politika) intézményes, diplomáciai és missziós területein
- NATO és EU afghanisztáni valamint balkáni helyszíni tapasztalatok
- Az EU és tagállami adminisztráció számára EU-s szervekben - EUISS, AWEU - készült kockázati mélyelemzések az afrikai térségben (Szudán, Kongói Demokratikus Köztársaság, Csád, Bissau-Guinea)
- Tapasztalatok és helyszíni kutatás Washingtonban, az orosz és posztszovjet térségben, a Baltikumon és Kelet-Európában
- Együttműködés az IRSEM-mel (a kelet-európai hadiipari fejlesztések összehangolási lehetségeit vizsgáló EU-s elemzés összeállításában)
- Együttműködés a kanadai CERIUM központtal a békefenntartás-kutatások területén
- Együttműködés az NKE SVKK-val és a Magyar Külügyi Intézettel
- www.pesc.eu