You are here

COVID-19

EuVI COVID-19 DOSSZIÉ (Folyamatosan frissítve)

Frissítés 07/06/2020
Akkor gondolkodjunk ma is a magyar hatóságok (tisztelet a kivételeknek) helyett. Tényleg rengeteg értelme van Európában bizonyos országokból érkező (magyar) állampolgárok számára fenntartani a 14 napos karantént, mások számára pedig nem. Lássuk miért.

Németország - napi ismert COVID-19 új esetszám jún 1-től : 491-173 fő között. Magyar beutazhat innen 14 napos karantén nélkül Magyarországra? Igen!

Undefined

Svájc intézkedései a járvány gazdasági hatásainak kivédésére

Svájcban a helyzethez képest meglepő optimizmus uralkodik, itt a pénzügyi tanácsadók egyáltalán nem pánikolnak. Az érv, hogy a Konföderáció rendelkezik elég pénzzel a helyzet kezelésére, és azon dolgozik, hogy a gazdaság a legkevésbé sérüljön. Eddig 40 milliárd frankot különítettek el. 20 milliárdot a kis- és középvállalkozások túlélésére (bérköltségek pl.) és másik 20 milliárd lehívható hitelkeret a vállalkozások éves bevételének 10%-ig terjedő összegben. (Április 3-án 60 milliárd frankra emelték a rendelkezésre álló összeget.)

Undefined

Francia és svájci katonai intézkedések a COVID-19 járvány idején.

Az európai és főként a magyar példákat tekintve néha úgy tűnik, hogy indokolatlan intézkedések keverednek a hasznos indokolt intézkedésekkel, azaz a terrorveszély idején életbe léptetendőek a járványveszély idején életbe léptetendőekkel. Magyarországon ilyen értelemben rendelhették el a stratégiai fontosságű cégek, üzemek fokozott katonai védelmét és a csupán a "biztonságérzet növelését" szolgáló járőrözéseket.

Undefined