You are here

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/europava/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in node_privacy_byrole_nodeapi_prepare() (line 216 of /home/europava/public_html/modules/node_privacy_byrole/node_privacy_byrole.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/europava/public_html/includes/common.inc).

NGO-hadviselés

Ha nem is minden részletében pontos (főként az ukrán események kapcsán) túlzásai ellenére is ez a videó alapvetően jól körvonalazza az olyan NGO-k, mint a HRW vagy a MSF; illetve a NED tevékenységét napjainkban. A Wikileaks kiszivárogtatásokból kezdünk egyre több részletet megismerni, de saját kutatásaink is alátámasztják, hogy például Szudán és Dél-Szudán kapcsán jellemzőek (voltak) a HRW komoly aránytévesztései.
Hamarosan megjelenő írásunk a koszovói beavatkozás 15 éves évfordulója kapcsán további példákat fog hozni a francia (MSF) és az USA-féle "NGO- és média-hadviselésre", az amerikai külügyhöz kapcsolódó médiacégek közvéleményt befolyásoló tevékenységére. Mindezek fényében az alábbi videó állításai minket nem leptek meg. Persze az oroszok hasonló és egyéb eszközökkel folytatják nagyhatalmi politikájukat, melyről viszont az orosz kötődésű videó ugyanakkor sajnálatos módon hallgat...

Hungarian