You are here

Rendeljen szakpolitikai elemzést!

Mit kínál Önnek az Europa Varietas Intézet?

EU szakpolitikák, kultúrális politika, környezetvédelem, audiovizuális ágazat és média, információs társadalom témakörökben rendelhet tőlünk szakelemzéseket magyar, angol, francia nyelven. Különös figyelemmel kísérjük a frankofón és amerikai témákat, naprakész információt nyújtva.
További kiemelt szakterületeink: átfogó európai uniós elemzések; az uniós elnökségek kutatása; Közép- és Közép-Kelet Európa kutatások.


Kinek ajánljuk ezt a szolgáltatást?

Képesek vagyunk tagállami és EU-szintű elvárásoknak megfelelni. Nemzetközi és terjeszkedni akaró kis-, közép- és nagyvállalkozók, cégek speciális igényeihez igazított elemzéseket is készítünk. Segítünk a köz- és magánszféra céljainak összehangolásában és együttműködésében.
Bővebb információ : info(kukac)europavarietas(pont)org
Telefonon : +36 20 289 0081


Milyen csomagokat kínál Önnek az Europa Varietas Intézet?

GYORSELEMZÉS

Az Europa Varietas Intézet megrendelésre a naprakész tájékoztatást elősegítendő gyorselemzéseket készít 1-4 oldalas terjedelemben.
Adott esetben napi szintű tanácsadást, felkészítést is vállalunk, adott hírek ún. gyorskomment (0,5 oldal) értékelését is.

ELEMZÉS
Intézetünk megrendelésre átfogó elemzéseket, kutatásokat készít megközelítőleg 8-20 oldalas terjedelemben.
EuVI Elemzések : Tekintse át publikus elemzéseinket itt.
Tekintse át a hazai szaksajtóban megjelent szakcikkeinket.

MÉLYELEMZÉSEK
Intézetünk megrendelésre mélyelemzések készítését is vállalja megközelítőleg 30-50, (adott esetben 100-) oldalas terjedelemben.
CERPESC Analyses: Tekintse át francia/angol nyelvű publikus elemzéseinket itt.

KÉPZÉSEK
Az Europa Varietas Intézet külön megrendelésre végez európai uniós ismeretekkel, és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó képzéseket, tanfolyamokat, előadásokat.

RÉGIÓFIGYELÉS

Intézetünk kiemelt feladatának tekinti, hogy Magyarország számára, illetve a nemzetközi kapcsolatok szempontjából különösen fontos régiókkal kiemelten is foglalkozzon. Hasonlóan kiemelt figyelmet fordítunk az Európai Unió tagállamaival kapcsolatos kutatásoknak, a változó világrend vizsgálatának (Egyesült Államok, Oroszország, Kína és a nemzetközi rend), illetve olyan kiemelt régiókkal kapcsolatos kutatásoknak, mint a Közel-Kelet.

KOCKÁZATELEMZÉS
Az Europa Varietas Intézet rendszeres időközönként megismételt (longitudinális) kockázatelemzéseiben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tényszerű és hiteles képet mutasson az egyes országok változó politikai folyamataiban rejlő kockázatokról.

MÉDIA

Intézetünk alapos, színvonalas de ugyanakkor közérthető publicisztikai jellegű politikai elemzések, háttéranyagok összeállítását is vállalja az írott és az elektronikus média számára.
Angol/francia/német/orosz belpolitika események alapján is tudunk médiafigyelést végezni, akár egy speciális téma alapján.
Munkatársaink adott esetben külpolitikai és európai uniós témájú televíziós és rádiós szakmai műsorokban való közreműködést is vállalnak.
Tekintse meg az Europa Varietas Intézet Blogját itt.

Referenciák (példák)
- "A szlovén elnökségtől a lengyel elnökségig" : európai uniós elnökségek komparatív vizsgálata intézményes, költségvetési, szakpolitikai és eredményességi szempontok alapján
3 nyelvű kiadvány, a magyar EU elnökség nem hivatalos szakmai kiadványa
- "Plurimus Unum : Szöveggyűjtemény az európai egységgondolat tanulmányozásához" : az európai integrációtörténet tapasztaltai és tervei
Az EU Bizottság Magyarországi Képviseletének hivatalos kiadványa az EuVI közreműködésével
- EU közös költségvetési periódusainak vitái (2007-13 és 2014-2020)